You are currently at our Estonia website. We also offer a wide range of products with direct customer service in many locations worldwide.
All locations

Pidevalt edasi pürgides

Ajalugu

Scene from a historic tire production plant.

Rehvid on olnud meie kirg juba üle 150 aasta

Continentali edulugu ulatub tagasi aastasse 1871, mil ettevõtte Saksamaal Hannoveris tegevust alustas. Oleme valmis toetama igaüht, kes püüab uusi liikuvusideid ellu viia. See on olnud läbiv joon alates ettevõtte asutamisest – meie tehnoloogiad, süsteemid ja teeninduslahendused muudavad liikumist ja transporti ohutumaks, jätkusuutlikumaks, mugavamaks, paremini kohandatavaks ja taskukohasemaks.

Siin on 150 aasta innovatsiooni ja progressi olulisimate sündmuste kokkuvõte – ja põnev pilguheit tulevikku.

Tee jätkusuutlikkuseni (alates aastast 1991)

2021

Continental võtab eesmärgiks saada maailma kõige uuendusmeelsemaks rehvitootjaks. Continentali GreenConcept kinnitab meie pühendumust saada 2030. aastaks keskkonna- ja sotsiaalse vastutuse vallas eestvedajaks.

2018

Suure edasiminekuna keskkonnasõbralike rehvide tootmises uuritakse meie Taraxagum Labi eksperimentaalses uurimislaboris võimalusi kasutada kummipuu asemel toorainena kautšuki-võilille ehk koksagõssi (Taraxacum koksaghyz).

Continentali digitaalne rehvijälgimisplatvorm ContiConnect aitab parandada tarbesõidukiparkide tõhusust, säästlikkust ja hooldamist.

1

2013

ContiLifeCycle rakendab Continentali veoautorehvidele täiesti ainulaadset kummi taaskasutamise ja taastamise lahendust. Kestlik lahendus pikendab rehvide kasutusiga, vähendades samal ajal oluliselt kulusid.

1

2007

Continental tõuseb ülemaailmse autotööstuse viie suurima tarnija hulka.

2003

Turule jõuab ContiSportContact 2 Vmax, maailma esimene kuni 360 km/h sõidukiiruse jaoks heaks kiidetud maanteerehv, mis tunnistatakse hiljem Guinnessi rekordite raamatus maailma kiireimaks maanteerehviks.

1991

ContiEcoContact tõestab, et keskonnasõbralikkus ei pea sõiduomaduste ega turvalisuse kõrval varju jääma. Selle väiksem veeretakistus parandab sõiduki kütusesäästlikkust ehk sõiduulatust, rehvid peavad kauem vastu ja jätavad asfaldile vähem kummiosakesi.

1

Erilised hetked – reklaamikunst

Transpordi ja liiklemise kuldajastu andis tõuke veel ühele tärkavale kunstiliigile – reklaamile. Continentali arhiivis on säilinud pilkupüüdvad maalitud plakatid, mis kõnelevad lisaks meie toodete kvaliteedile ka meie klientide eelistustest.

Nendes värvikates kultuuriloolistes jäädvustustes võib tähele panna nii mõndagi – olgu selleks siis rehvide sõiduomadused, turvalisus või glamuurselt kujutatud eksootilised vaated.

Rahvusvaheliseks saamine (1961–1990)

1987

Asutatakse ettevõte Continental Tire North America, Inc.

1979

Continental võtab üle Uniroyali Euroopa rehvitootmise, saavutades Euroopas laiema tegevusulatuse. Kuus aastat hiljem omandatakse ka Austria firma Semperit rehviäri.

1972

ContiContacti naastudeta talverehv parandab karmides talvetingimustes oluliselt liiklusohutust.

1967

Avatakse Contidromi rehvitestimiskeskus, mis aitab autotootmise hoogsa arenguga sammu pidada.

1

Erilised hetked – esimene isejuhtiv auto

1968. aastal tegi meie Contidromi katserajal ajakirjanduse ja laiema avalikkuse hämminguks proovisõidu esimene elektrooniliselt juhitav auto. Selle visioonika projektiga uuriti, kuidas rehve kontrollitud oludes teaduslike meetoditega täpselt testida. Mõnes mõttes sillutasid Continentali insenerid teed isejuhtivate autodeni.

Continental jätkab ka tänapäeval tööd uute isejuhtimise tehnoloogiatega. Praegu on suletud katseradadel kasutusel linnas liiklemise platvorm CUbE (Continental Urban Mobility Experience), mida saab nutitelefoni kaudu aktiveerida ja mis toimetab autosolijad turvaliselt nende valitud sihtkohta. Lisaks uurivad teadlased automatiseeritud maanteesõitu ja automaatsete teejuhiste võimalusi parkimismajades.

Loomulikult on Continental uue põlvkonna nutisõidukitele välja töötanud ka intelligentsed rehvid. Continental C.A.R.E™ prototüüp on varustatud anduritega, mis jälgivad rehvide rõhku, temperatuuri ja hoiatavad võimalike kahjustuste eest. Selle velgedele paigaldatud pumbad suudavad sõidu ajal rehvirõhku reguleerida.

Ralliedu (1931–1960)

1960

Continental alustab radiaalrehvide masstootmist ja hakkab neid tähistama R-tähega, millest saab hiljem ülemaailmne standard.

1955

Continental hakkab esimese Saksa ettevõttena tootma sõiduautodele lohvita rehve, mis on traditsiooniliste rehvidega võrreldes tunduvalt töökindlamad.

1

1952

Continental toob turule Euroopa esimesed spetsiaalselt talve- ja külmaoludele mõeldud rehvid М+S (mud and snow).

1951-1955

Koostöös Daimler-Benzi ja Porschega kordab Continental kiirsõidurehvidega II maailmasõja eel saavutatud edu võidusõidurajal.

1945

Sõja lõppedes annab Briti sõjaväevalitsus Hannoveri tehastele loa tootmist jätkata.

Continental II maailmasõja ajal

1939-1945

Pärast II maailmasõja puhkemist hakatakse rehvi- ja kummitootmist rangelt reguleerima, et täita sõjalisi nõudeid veoauto- ja lennukirehvide osas ning tagada rõivaste, jalatsite ja muude tarvikute tootmine. Nagu paljud tolleaegsed Saksamaa tööstusettevõtted, kasutab Continental riigi vahendatud sunnitöölisi. See on taunitav seik, mille üle tuntakse ettevõttes sügavat kahetsust ning mida on käsitletud 2020. aastal avaldatud ajaloolises uurimuses.

Leidlikud uuendajad (1901–1930)

1928

Continental valmistab Euroopa esimese põllumajandusotstarbelise õhkrehvi. 

1

1926

Rehvitööstuses võetakse tugevdava täiteainena kasutusele süsiniktahm, et teha rehvid vastupidavamaks – ja anda neile iseloomulik värvus.

1921

Continental toob esimese Saksa ettevõtena turule traatrehvid, mis on oluline edasiminek võrreldes jäigemate, labase sidusega linast kangast kasutavate rehvidega.

1909

Lennunduspioneer Louis Blériot teeb ajalugu, lennates esimesena üle La Mancheʼi väina. Tema lennuki tiibu ja kere katab Continentali Aeroplani kangas.

1

1908

Continental leiutab eemaldatava autovelje, mis teeb rehvivahetuse kiiremaks ja lihtsamaks.

1901

25. märtsil paigaldatakse Mercedese autole esmakordselt Continentali õhkrehvid. See saavutab Nice-Salon-Nice rallil sensatsioonilise võidu, läbides 414-kilomeetrise vahemaa ajaga 6 tundi, 45 minutit ja 48 sekundit. 

1

Optimismi vaimus (1871–1900)

1892

Continentalist saab esimene Saksa ettevõte, mis toodab jalgratastele õhkrehve.

1875

Continentali toodetele ilmub esmakordselt tagajalgadele tõusnud hobuse kujutis, mis saab 1882. aastal ettevõtte ametlikuks logoks.

1871

8. oktoobril – 15 aastat enne esimest autot – asutatakse Hannoveris ettevõte Continental Caoutchouc & Gutta-Percha Company. Toodetakse kummiriiet vihmamantlitele ja kuumaveepudelitele ning jalgrataste ja vankrite täisrehve. Hannover on elav tööstuskeskus, kus asuvad tehased, kudumis- ja tekstiilivabrikud ning isegi luksuslikud šokolaadivabrikud. Juba 1843. aastal ühendati linn raudtee otseliini kaudu ülejäänud Saksamaaga.

1

Erilised hetked – Continentali logo

Tagajalgadele tõusnud hobune on autotööstuses üks tuntumaid kaubamärke ning sümboliseerib jõudu, väledust ja vastupidavust. Kuidas sai sellest aastate jooksul mitu uuenduskuuri läbinud kujutisest Continentali firmamärk?

Hobune ilmus pildile tänu loomaarstile nimega Hartmann, kes leiutas hobuste jaoks pehmest kummist libisemisvastased kabjakaitsmed. Hartmann oli patendi omanik, Continental aga tootja ja turustaja. Igal kabjakaitsmel oli tagajalgadele tõusnud hobuse kujutis.

Kuid hobuse laiem tähendus on seotud ettevõtte juurtega, mis asuvad Hannoveris. Piirkonna sümbol on juba pikka aega olnud kohalik sporthobusetõug – Hannoveri hobune. See ilmus 14. sajandil Braunschweig-Lüneburgi hertsogi vapile ning ehib tänapäevalgi Alam-Saksi liidumaa vappi.

The rampant horse is the company trademark of Continental since 1882.

Pilk tulevikku

Liiklemise tulevik on roheline, süsinikuneutraalne ja jäätmevaene. Alati eesliinil sammuv Continental on seadnud endale jätkusuutlikkuse vallas ambitsioonikad eesmärgid ja astub nende saavutamiseks konkreetseid samme. Continentali GreenConcepti rehv on kõigi seda muutust vedavate uuenduste kehastus.

1

2021. aasta IAA Mobility messi raames esitletud rehv ühendab endas mitmesuguseid keskkonnajalajälge vähendavaid elemente. Mõned neist on juba praegu Continentali toodetes kasutusel, teised on alles arendus- või testimisjärgus. GreenConcept on valmistatud taastuvatest toorainetest, nagu võililledest saadud looduslik kautšuk, riisikestade tuhast saadud silikaat, taimeõlid ja vaigud. Samuti sisaldab see suurel määral taaskasutatud materjale, alates plastpudelitest kuni läbikulunud rehvidest võetud kummini, et vähendada rehvitootmiseks vajaliku esmase tooraine hulka. Rehvi disain on igakülgselt optimeeritud ning tänu sellele on see praeguse keskmise rehviga võrreldes kuni 40% kergem. Rehvi turvist saab uuendada ja see on varustatud nutianduritega, mis muudavad sõidu turvalisemaks, mugavamaks ja tõhusamaks.